Miksi sinun on kannattavaa valita valmistalo?

Ovi ja avaimet

Talon rakentamisessa on aina oma työnsä. Rakentaminen vaatii aikaa sekä fyysisiä, että henkisiä voimavaroja. Tästä syystä useat omakotitalosta haaveilevat hautaavat haaveensa eivätkä lähde toteuttamaan ideaansa. Syitä ovat usein kiireinen työ ja harrastukset sekä perhe ja pienet lapset, joiden kanssa haluat viettää aikaa sen sijaan, että pahimmillaan vietät seuraavan vuoden rakennustyömaalla kaiken vapaa-aikasi ja uhraatpa rakentamiselle myös osan nukkumisajastasi, koska onhan seuraava vaihe saatettava loppuun ennen omia unia. Aamulla heräät jälleen herätyskellon soittoon ja kiirehdit töihin ja sieltä jälleen rakentamaan. Kuinka moni olisi todellisuudessa valmis tällaiseen? Ennen tämä oli ainoa vaihtoehto, jos rakentajalla ei ollut mahdollisuutta palkata rakennusmiehiä rakentamaan taloa puolestaan. Todella monet talot Suomessa on rakennettu tällä kaavalla ja ei ole vitsi sekään sanonta, että jos parisuhde kestää talonrakennusvuoden, kestää se mitä vain. Monelle unelma omasta talosta on kuitenkin hiipunut taka-alalle ja on tullut valittua se helpompi vaihtoehto eli on ostettu vanhempi omakotitalo, jota paikkaillaan vuosi vuodelta vähän sieltä ja vähän täältä. Tekeminen ei ota loppuakseen ja elämä vie mennessään. Toiset ovat valinneet huolettoman kerrostaloasumisen ja toiset ovat valinneet näiden välistä eli ovat muuttaneet rivitaloon ja saaneet oman pihan itselleen. Jo vuosia on ollut tarjolla myös toisenlainen vaihtoehto.

Valmistalot

Valmistalo on helppo valinta nykyajan kiireiselle ihmiselle. Valmistalo tarkoittaa taloa, jonka talovalmistaja luovuttaa ostajalleen avaimet käteen periaatteella. Talovalmistaja voi tehdä kaiken puolestasi. Suunnitella talon toiveidesi mukaisesti, hoitaa talon pohjatyöt ja rakentaa talon täysin puolestasi, jolloin sinulle jää vain maksajan rooli ja saat kirjaimellisesti avaimet käteen valmiiseen uuteen omakotitaloosi. Ratkaisu on juuri niin yksinkertainen, kuin se kuulostaakin olevan. Halutessasi voit olla mukana talon suunnittelussa ja haluamissasi työvaiheissa tai jättää kaiken talovalmistajan tehtäväksi. Silloin voitte perheesi kanssa käydä ihailemassa eri työvaiheiden edistymistä ja jatkaa omien harrastusten ja perheen yhdessäolon pariin. Tiesitkö, että kun menette katsomaan talon rakentamisen edistystä silloin, kun pohja on valettu, tulette hämmästymään, kuinka pieneltä talon pohja näyttää? Tunne on hämmentävä! Olihan talo suunniteltu juuri toiveidenne mukaan ja nyt se näyttääkin ”minitalolle”. Huoli pois! Kun talo valmistuu, siitä tulee juuri toiveidenne mukainen ja pieneltä näyttävä betonipohja hämää katsojaansa. Talon pystytyksen ollessa valmis tulet huomaamaan, että tilaa onkin juuri sopivasti ja pohja vain näytti pienelle. Pohjan päällä kävellessäsi voit laskea askeleissa talon mitan. Sekin antaa näkökantaa. Tämä pieni huomio on hämmästyttänyt minua useilla eri omakotitalojen rakennustyömailla. Jos omakotitalo on haaveenasi ja lähdet haavettasi toteuttamaan, niin valitse valmistalo, jos sinulla on yhtään tunne, että itse rakentaminen saattaa olla liian työlästä. Hintaa tulee toki enemmän, kuin itse rakentaessasi, mutta avaimet käteen talo on täysin hintansa arvoinen.

Asuminen omakotitalossa

Osaatko kuvitella jo etukäteen, millaista on mennä ensimmäistä kertaa uutuuttaan loistavaan ja tuoksuvaan omakotitaloon? Kaikki on uutta ja juuri sellaista, josta olet vuosia ja vuosia haaveillut. Ympärilläsi leijuu uuden tuoksu. Ikkunat tulvivat valoa ja otat varovasti ensi askelet uuteen taloosi ihastellen ja nauttien! Muuttoauto on jo tulossa ja luot ihastellen katseesi puolelta toiselle ja valmistaudut kantamaan tavarasi ja huonekalusi uuteen kotiisi. Olosi on levollinen ja olet iloinen ja helpottunut, että valitsit valmistalon. Talo rakentui huomattavasti nopeammin, kuin olisit aikaisemmin osannut arvatakaan! Nyt on aika kalustaa koti, laittaa astiat ja muut tavarat paikoilleen ja keskittyä kodin sisustukseen! Uudet uuteen kotiin sopivat verhot ja käytännöllisen kauniit huonekalut ja valaisimet antavat kodille viimeisen silauksen. Asuminen omassa omakotitalossa voi alkaa. Huomaatko, kuinka hiljaista on? Mieleesi saattaa palata muisto viime viikolta, kun heräsit kerrostalokodissasi yöllä naapurista kantautuvaan äänekkääseen jutusteluun. Nyt ei kuulu mitään. Enää ei tarvitse mennä taloyhtiön pesulaan pesemään pyykkejä, vaan saat hoidettua kaiken oman talosi kodinhoitohuoneessa. Vihdoin voit kääriä hihat ja mennä suunnittelemaan omaa pihaasi. Mitä istutuksia mihinkin tulee? Olet tyytyväinen, että tilasit pihaasi valmiin nurmikon, koska nyt ei tarvitse varoa multaista pihaa, josta pikku hiljaa alkaa nousta ruohoa, vaan pihan perusta on jo valmiina. Elämä uudessa valmistalossa voi alkaa!

Jää tämä artikkeli

Facebook
Twitter